FAQ

Är det verkligen riktigt silver?

Ja, alla smycken i shoppen är av Sterling Silver 925 som är det man använder mest i smycken. Talet 925 anger antalet tusendelar rent silver som finns i materialet.

Varför finns det ingen butik där jag kan gå in och prova smyckena?

Skulle vi ha dyra butikslokaler skulle vi inte kunna hålla dessa låga priser. Vi har försökt presentera smyckena på ett så bra sätt som möjligt så att man får rätt uppfattning om varan. Vi vill nå ut till alla i Sverige vilket vi tycker att vi gör via Internet. Om du inte är nöjd med det du beställt från oss får du naturligtvis skicka tillbaka det oanvända smycket och få pengarna tillbaka eller byta till ett annat smycke.

Hur stort är smycket i verkligheten?

Vi har noterat längd, bredd eller omfång (på tex. ringar, ringens storlek uppe på fingret). Smyckenas storlek i förhållande till varandra har vi försökt göra så verkliga som möjligt, men ibland kan de vara lite missvisande. Se måtten på respektive produktinformation.

Kan ni sända mig en katalog?

Vi har inget tryckt material utan all information finns på Webshoppen.

Jag har nickelallergi, kan jag ha era smycken?

Ja, vanligtvis kan nickelallergiker använda smycken av Sterling Silver 925. Det finns aldrig några garantier eftersom en allergi kan vara nyckfull. Alla våra smycken är dock av Sterling Silver 925 så vet man med sig att man kan bära äkta silversmycken så borde det gå bra även med dessa.

Hur ska jag veta vilken storlek jag ska ha?

Mät diametern på en ring som du vet passar dig. Här kommer diamtertalen för respektive storlek:

6= 16 mm i diameter
7= 17 mm i diameter
8= 18 mm i diameter
9= 19 mm i diameter
10= 20 mm i diameter
11= 21 mm i diameter
12= 22 mm i diameter
13= 23 mm i diameter

Vad är en Cubic Zirkonia?

Det är en sten som är framtagen på syntetisk väg och som liknar bla diamanten. Det kan vara svårt för en lekman att se skillnad på en Cubic Zirkonia och en diamant då likheten är stor.